Historien

Scan

The Firebirds startede op som band i 1963, med Steen Larsen fra Strandby som ophavsmand. Medlemmerne var, foruden ham, Ivan, Steen og Henning. I 1964 kom Søren-Ole Knudsen med i bandet.

I slutningen af 1965 dannedes der et nyt Firebirds med brødrene Henrik og Søren Lauritsen, Jan Møller, Benny Mortensen, Tommy Christiansen og Søren-Ole Knudsen.

I 1967 indstillede The Firebirds deres optræden, og de forskellige medlemmer spredtes for alle vinde.

Så i 1993 Startede The Firebirds op igen med Per Pedersen, Helge Knudsen, Preben Frederiksen, Henning Jensen og Søren-Ole Knudsen. Senere forlod Preben og Henning bandet, og Erik og Robin kom med i stedet.

Senere udskiftedes Erik Jørgensen, og Robin og Helge forlod bandet p.g.a. sygdom. I stedet kom Jens Dalsgaard og Mogens Franklin nu med.

Helge døde efter lang tids sygdom i 2009, tak til Helge for mange gode år.

I sommeren og hen over efteråret 2007 indspillede bandet en CD i studiet ” Lyddokken ” i Frederikshavn.

Brandbil

CDen består af 12 instrumental-numre og 2 vokal-numre.

Efter denne CD besluttede Erik Falk Hansen og Mogens Franklin at stoppe primo 2008.

Januar 2009 tiltrådte to nye medlemmer bandet nemlig Peter Borup fra Sindal og Flemming Christensen fra Hjørring nu Frederikshavn.

Medio 2010 flyttede Peter Borup til Fanø, så afstanden gjorde selvfølgelig at vi måtte finde en anden organist. Igen var vi utrolig heldige, Peter Lykke Henriksen fra Gærum mente nok at han kunne spille i to bands, og uden overhovedet, og end ikke hilst på hinanden, spillede vi til Open By Night i Frederikshavn d. 4. juni 2010, Peter er indehaver af vel nok Danmarks største samling af gamle hammond orgler og leslie, og det er ren fornøjelse både spillemæssigt og lydmæssigt når han giver den hele armen.

I april ville Flemming Christensen prøve noget nyt, og forlod bandet, istedet gik der en “ung” mand rundt i Sæby en hr. Finn Damsgaard, og han var frisk på at prøve , og efter mange gode øveaftener debuterede Finn d. 3. september 2011. Finn har tidligere spillet i en duo sammen med sin broder, og iøvrigt tidligere spillet sammen med Jens Dalsgaard i 70’erne.

Den 14. februar 2013 døde Peter, så at sige bag sit kære hammondorgel, og tabte dermed kampen mod kræften, dog først efter en lang kamp der startede med en operation i 2010.

Men sikke et farvel i kirken, Peter blev båret til sit sidste hvilested til tonerne af A Whiter Shade of Pale, og i Møllehuset efterfølgende blev hovedtema-et til Dødens Trium spillet på Peters hammondorgel af ingen ringere end Palle Hjorth fra Savage Rose.

Tak Peter for en dejlig periode fyldt med inspiration.

Peter havde allerede fundet vores ny mand på Hammond og keyboard, nemlig en “ung” mand fra Aalbæk ved navn Bjarne Pedersen.

Bjarne er en kanongod musiker, der bl.a. og spiller trompet og saxofon. Som 8 årig med i Tórdenskjoldsgarden, første job på Frederiksgården Frederikshavn, som 13 årig, jazz med Heart Ramblers, 1966 på musikkonservatoriet,  medlem af Sapo kvintetten, medlem af Stardust Aalbæk, Hooligan Mix herunder Jazz kvartetten Knasterne, og sluttelig bl.a. spillet med Finn Ziegler.

Midt under et nummer, da vi spillede op til dans i Badmintonhallen i Frederikshavn fredag d. 15. november 2013 meddelte vores bassist Per Pedersen, at dette var hans sidste optræden i The Firebirds. Per har i en årrække døjet med tinitus og nedsat hørelse, og han mente nu at det gik så meget ud over musikken at han valgte at stoppe. Var var jo altmuligmanden i bandet, og ikke mindst det kommer vi til at savne, men også hans gode humør, og han har altid en god historie i ærmet. Tak for 20 dejlige år sammen i bandet, og held og lykke med fremtiden.

En bassist vi tidligere har trukket på Erik Ejstrup fra Hjørring blev spurgt om han var interesseret i prøve, måske en enkelt øve aften, efter denne aften var begge parter enige om at det kunne vi nok finde ud af. Erik er en rolig og behagelig person og håndterer både kontrabas og basguitar bas helt perfekt, og så har han den rigtige alder, hvilket jo også spiller ind.

Af bands han har/spiller i, kan nævnes The Pepper Rags – Ugly Sect – Sapo Kvintetten – Hirtshals Harmonika Klub – Shindig – Marco Trio – Jazz Men Four – Ejstrup og Orleman – Føn/Klem.

Erik stoppede senere i 2019, og i stedet kom Jan Frimer fra det hedengangne Revivals med i gruppen.

I januar 2020 døde vores tidligere guitarist Mogens Franklin, og i kan stadig nyde hans guitarspil på CD’en Fire 1.

Jan Frimer stoppede i foråret 2020, og i stedet indtrådte John Christiansen fra Åbybro i bandet.